Laatste berichten

Geplaatst op

CDsOp zaterdag 13 juni gaan we even terug naar de tijd dat er nog niemand van Ipod of Playlist gehoord had
We gaan ouderwets elpees en CD's opzetten en......DANSEN!

Entree gratis
Voor COC-leden liggen er twee consumptiebonnen klaar, proost!
Er zijn natuurlijk ook weer bitterballen en andere hapjes!

Dresscode: GEEN, Come as you are. Tenzij je mee wilt dingen naar een prijs....
Kom verkleed in de sfeer van je favoriete elpee of cd en win een leuke prijs! Ook playbacken of live zingen juichen we toe.
Meld je hiervoor aan via: pip@coc-kennemerland.nl

Locatie: Musquitos, Kleine Houtweg 83, Haarlem
Aanvang: 20.00 uur

Laat weten dat je erbij bent! https://www.facebook.com/events/859132394123186/

...

Geplaatst op

Het laagje acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders* in Nederland blijft ‘dun.’ Dat stelt COC-voorzitter Tanja Ineke in reactie op het maandag verschenen rapport Wel trouwen, niet zoenen van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het COC stelt voor om voorlichting over LHBT’s op school te verbeteren en een verbod op transgenderdiscriminatie in de wet op te nemen. 

Volgens het SCP-rapport staat 66 procent van de Nederlanders positief tegenover homo- en biseksualiteit en is 78 procent voor behoud van het ‘homohuwelijk.’ Toch vindt meer dan een derde (35%) van de bevolking het aanstootgevend als twee mannen elkaar in het openbaar zoenen; bij een zoenend heteropaar is dat maar 12 procent. 28 Procent heeft moeite met een mannenpaar dat hand in hand loopt.
 
Dun laagje acceptatie
‘Er is nog veel om voor te vechten als zoveel Nederlanders moeite hebben met iets onschuldigs en liefdevols als een kus of hand in hand lopen,’ zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. ‘Het laagje acceptatie in Nederland is dunner dan het lijkt.’
 
Om acceptatie te versterken, wil het COC onder meer betere voorlichting over LHBT’s op school. Daartoe zou het onderwerp verplicht moeten worden gesteld op docentenacademies. Want hoewel LHBT-voorlichting sinds 2012 verplicht is in het primair- in voortgezet onderwijs, blijkt uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van OCW dat er op docentenopleidingen slechts ‘zeer summier’ aandacht is voor het onderwerp. Het COC verwacht dat verplichte LHBT-voorlichting op docentenacademies zal leiden tot beter getrainde docenten en meer en betere LHBT-voorlichting op school.

Geplaatst op

Hierbij nodigen wij de leden van COC Kennemerland uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) op 26 mei 2015,
van 20.00 uur – 21.30 uur in De Pletterij, Lange Herenvest 122 in Haarlem.
Ook niet leden zijn welkom echter zij zijn niet stemgerechtigd.

De agenda vindt u hier.

Tijdens deze vergadering legt het bestuur de jaarrekening 2014 en het jaarverslag 2014 ter goedkeuring voor. Penningmeester Leonie Kooij zal de jaarrekening nader toelichten. Deze stukken kunnen jullie opvragen via info@coc-kennemerland.nl Tijdens de ALV nemen wij afscheid van Margit Wewer, secretaris. Haar officiële termijn als bestuurslid zit er helaas op. Kandidaat Els Holthuis stellen wij graag aan jullie voor als aanstaand secretaris. De huidige voorzitter Joyce van Solinge heeft aangekondigd te stoppen. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste man of vrouw, die samen met de overige bestuursleden vorm en inhoud geeft aan de activiteiten van COC Kennemerland. Ervaring is minder belangrijk, betrokkenheid bij de doelgroep en de mouwen opstropen, spreekt ons des te meer aan. We werken, samen met andere organisaties in de regio, aan de emancipatie van homoseksualiteit en aan belangenbehartiging van LHBT-ers. COC Kennemerland is een financieel gezonde vereniging. Heb je interesse in deze vacature, neem dan snel contact op via joyce@coc-kennemerland.nl.

Geplaatst op

Jong en out klein logoVanaf mei zijn de maandelijkse bijeenkomsten van Jong & Out Haarlem in Flinty’s aan de Gedempte Oude Gracht 138.
De bijeenkomsten zijn van 13:00 tot 17:00.
(LET OP: In Juli en Augustus is er geen meeting)
Bij Jong & Out kan je samen met leeftijdgenoten praten, spelletjes spelen, film kijken, muziek luisteren en nog meer.
Jong&Out is tot en met 18 jaar.

Geplaatst op
COC Kennemerland heeft samen met Bureau Discriminatiezaken en Gay Haarlem (gezamenlijk de Regenboogpartners) een filmpje laten maken over de verschillende activiteiten die van 2012 t/m 2014 door de Regenboogpartners zijn georganiseerd om de positie van LHBT-ers te verbeteren. De activiteiten konden plaatsvinden dankzij koplopergeld van de gemeente Haarlem. Het filmpje is gemaakt door PipNL

rainbow flagDe  samenwerking van COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Gay Haarlem en de gemeente Haarlem is t/m 2017 bestendigd.
Dinsdag 18 maart heeft het college van Haarlem het Lokaal actieplan Regenboogstad Haarlem 2015-2017 vastgesteld. Hierdoor kunnen de partnerorganisaties de komende jaren verder aan de emancipatie van LHBT-ers werken.

Lees hier het Regenboogplan 2015 en het 
actieplan 2015-2017.

Geplaatst op

GRENZELOOS In augustus 2013 organiseerde het COC opnieuw een demonstratie tegen de anti homowet op het Amsterdamse Museumplein FOTO Geert van TolDoe mee aan het eerste grootschalige online onderzoek naar betrokkenheid bij de Nederlandse LHBT-beweging!

Voel jij je een onderdeel van de Nederlandse LHBT-beweging? Vind je het belangrijk dat er belangenbehartigers voor LHBT’s zijn? Ben je lid van een belangenorganisatie als het COC? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat verwacht je daar dan voor terug?

...

Geplaatst op

gayvoteOp 18 maart mogen we weer naar de stembus, dit keer voor de Provinciale Staten.
Gayvote.nl stuurde aan zoveel mogelijke provinciale politieke partijen een lijst met stellingen over zaken die van belang zijn voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Het resultaat kun je terugvinden op Gayvote.nl

Geplaatst op

mdg

Ben je homo, lesbisch, bi of single? Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donor (met een rol in het leven van het kind) zijn? Kom dan naar de kinderwens-speeddate van stichting Meer dan Gewenst op 27 maart. Voor de donor-constructie kan je je uit het hele land opgeven. Voor co-ouderschap focussen we op Noord Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Je voert op die avond 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders.

Roze Stembusakkoord STICKY 610x284Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer is voor afschaffing van de ‘enkele-feitconstructie,’ waarmee religieuze scholen nu nog lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen mogen ontslaan, weigeren of wegsturen. Dat bleek dinsdag tijdens een debat in de Senaat.

COC: ‘Geweldig moment’
 
Daarmee lost het parlement de laatste belofte in uit COC’s Roze Stembusakkoord. COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van een ‘historische dag’ en ‘een geweldig moment voor de emancipatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders in Nederland.’

...