Laatste berichten

Geplaatst op

Hierbij nodigen wij de leden van COC Kennemerland uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) op 26 mei 2015,
van 20.00 uur – 21.30 uur in De Pletterij, Lange Herenvest 122 in Haarlem.
Ook niet leden zijn welkom echter zij zijn niet stemgerechtigd.

De agenda vindt u hier.

Tijdens deze vergadering legt het bestuur de jaarrekening 2014 en het jaarverslag 2014 ter goedkeuring voor. Penningmeester Leonie Kooij zal de jaarrekening nader toelichten. Deze stukken kunnen jullie opvragen via info@coc-kennemerland.nl Tijdens de ALV nemen wij afscheid van Margit Wewer, secretaris. Haar officiële termijn als bestuurslid zit er helaas op. Kandidaat Els Holthuis stellen wij graag aan jullie voor als aanstaand secretaris. De huidige voorzitter Joyce van Solinge heeft aangekondigd te stoppen. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste man of vrouw, die samen met de overige bestuursleden vorm en inhoud geeft aan de activiteiten van COC Kennemerland. Ervaring is minder belangrijk, betrokkenheid bij de doelgroep en de mouwen opstropen, spreekt ons des te meer aan. We werken, samen met andere organisaties in de regio, aan de emancipatie van homoseksualiteit en aan belangenbehartiging van LHBT-ers. COC Kennemerland is een financieel gezonde vereniging. Heb je interesse in deze vacature, neem dan snel contact op via joyce@coc-kennemerland.nl.

Geplaatst op

Jong en out klein logoVanaf mei zijn de maandelijkse bijeenkomsten van Jong & Out Haarlem in Flinty’s aan de Gedempte Oude Gracht 138.
De bijeenkomsten zijn van 13:00 tot 17:00.
(LET OP: In Juli en Augustus is er geen meeting)
Bij Jong & Out kan je samen met leeftijdgenoten praten, spelletjes spelen, film kijken, muziek luisteren en nog meer.
Jong&Out is tot en met 18 jaar.

Geplaatst op
COC Kennemerland heeft samen met Bureau Discriminatiezaken en Gay Haarlem (gezamenlijk de Regenboogpartners) een filmpje laten maken over de verschillende activiteiten die van 2012 t/m 2014 door de Regenboogpartners zijn georganiseerd om de positie van LHBT-ers te verbeteren. De activiteiten konden plaatsvinden dankzij koplopergeld van de gemeente Haarlem. Het filmpje is gemaakt door PipNL

rainbow flagDe  samenwerking van COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Gay Haarlem en de gemeente Haarlem is t/m 2017 bestendigd.
Dinsdag 18 maart heeft het college van Haarlem het Lokaal actieplan Regenboogstad Haarlem 2015-2017 vastgesteld. Hierdoor kunnen de partnerorganisaties de komende jaren verder aan de emancipatie van LHBT-ers werken.

Lees hier het Regenboogplan 2015 en het 
actieplan 2015-2017.

Geplaatst op

GRENZELOOS In augustus 2013 organiseerde het COC opnieuw een demonstratie tegen de anti homowet op het Amsterdamse Museumplein FOTO Geert van TolDoe mee aan het eerste grootschalige online onderzoek naar betrokkenheid bij de Nederlandse LHBT-beweging!

Voel jij je een onderdeel van de Nederlandse LHBT-beweging? Vind je het belangrijk dat er belangenbehartigers voor LHBT’s zijn? Ben je lid van een belangenorganisatie als het COC? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat verwacht je daar dan voor terug?

...

Geplaatst op

gayvoteOp 18 maart mogen we weer naar de stembus, dit keer voor de Provinciale Staten.
Gayvote.nl stuurde aan zoveel mogelijke provinciale politieke partijen een lijst met stellingen over zaken die van belang zijn voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Het resultaat kun je terugvinden op Gayvote.nl

Geplaatst op

mdg

Ben je homo, lesbisch, bi of single? Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donor (met een rol in het leven van het kind) zijn? Kom dan naar de kinderwens-speeddate van stichting Meer dan Gewenst op 27 maart. Voor de donor-constructie kan je je uit het hele land opgeven. Voor co-ouderschap focussen we op Noord Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Je voert op die avond 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders.

Roze Stembusakkoord STICKY 610x284Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer is voor afschaffing van de ‘enkele-feitconstructie,’ waarmee religieuze scholen nu nog lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen mogen ontslaan, weigeren of wegsturen. Dat bleek dinsdag tijdens een debat in de Senaat.

COC: ‘Geweldig moment’
 
Daarmee lost het parlement de laatste belofte in uit COC’s Roze Stembusakkoord. COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van een ‘historische dag’ en ‘een geweldig moment voor de emancipatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders in Nederland.’

...

Geplaatst op

midsummerburgwal

WIL JIJ – SAMEN MET ANDERE LHBT-ERS – DE STAD HAARLEM BETER LEREN KENNEN? Vanaf 22 februari 2015 organiseert Henk, namens het COC, maandelijks een zondagmiddag waarin we Haarlem telkens op een andere manier leren kennen. Dit kan zijn vanuit de geschiedenis, vanuit de muziek, vanuit de natuur, vanuit de verhalen van inwoners of vanuit de kunst. Doe je mee?

...

Geplaatst op

Tweede Kamer CC JvL 610x288COC Nederland doet in een brief aan de Tweede Kamer suggesties ter versterking van het LHBT-emancipatiebeleid. De Kamer spreekt op donderdag 5 maart a.s. met de ministers Jet Bussemaker (OCW) en Lodewijk Asscher (SZW) over het Emancipatiebeleid van de regering.

In de brief schrijft het COC dat er de afgelopen periode veel is bereikt door de gezamenlijke inspanningen van Rijksoverheid, maatschappelijke organisaties en activisten. Zo zijn vrijwel alle afspraken uit COC’s Roze Stembusakkoord verzilverd. Ook werd de aanpak van geweld tegen LHBT’s topprioriteit voor de politie en ontvingen 100 ouderenzorginstellingen een Roze Loper voor LHBT-vriendelijke zorg.

Het COC constateert dat er nog veel werk aan de winkel is. Daarbij wijst de belangenorganisatie onder meer op de alarmerende cijfers over situatie van LHBT-jongeren, acceptatie in biculturele en religieuze kringen en de toename van geweld tegen LHBT’s.