Laatste berichten

Geplaatst op

pinkturekleinOp 25 september 2014 was de kick off van In The Pinkture. Een interactief evenement van de Vrouwen Alliantie https://www.facebook.com/vrouwenalliantie, een samenwerking tussen Stichting Ondersteboven en COC Nederland.  
 
In The Pinkture gaat om empowerment van vrouwen die denken, dromen en willen. Elke editie deelt een vooraanstaande LBT-vrouw ter inspiratie haar succesverhaal. Succes is betrekkelijk, vinden wij. Dit keer zal Ramona Pikeur haar verhaal, visie, tips & tricks met ons delen. Er is gelegenheid met elkaar te praten onder het genot van een borrel.

Geplaatst op

Het is tijd voor een nieuw Roze Akkoord over de rechten van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) in Nederland. Dat betogen Tanja Ineke (voorzitter COC Nederland) en Philip Tijsma (voorzitter COC’s Landelijke Werkgroep Politiek) dinsdag in NRC Next. Het kabinet Rutte II presenteert deze maand de tussenbalans van zijn Emancipatiebeleid.
 
Ineke en Tijsma schrijven in NRC Next dat de beloften uit het zogenaamde Roze Stembusakkoord van 2012 bijna zijn ingelost, maar dat er nog veel moet gebeuren op het gebied van LHBT-rechten in Nederland. Ze willen dat Kamer en Kabinet een nieuw akkoord met het COC sluiten, met daarin opnieuw vijf beloften over LHBT-wetgeving.

Geplaatst op

gezochtWij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden! Word jij ons nieuwe algemeen bestuurslid of onze nieuwe secretaris? Stel je dan nu kandidaat door te mailen naar info@coc-kennemerland.nl. Wil je meer informatie? Mail of bel dan gerust.

Geplaatst op

Dolly-Bellefleur-AndreaspenningDe Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft Dolly Bellefleur vereert met het uitreiken van de Andreaspenning. Dat gebeurde afgelopen zondag tijdens haar 25-jarig artiestenjubileum met de show La Cage au Dol in het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Tijdens dat optreden werd Dolly verrast door Van der Laan die het podium opkwam en haar complimenteerde met de opmerking: “Jouw mentaliteit is net zo mooi als je uiterlijk.”

“Amsterdam is de stad waar je kunt zijn wie je wilt, en dat komt mede door vechters zoals jij”, zei de burgemeester daarna tegen een zichtbaar beduusde Dolly. “Vanwege de maatschappelijke prestaties heeft het het gemeentebestuur daarom behaagt om mevrouw Bellefleur de Andreaspenning van de gemeente Amsterdam uit te reiken”.

Geplaatst op

WomenSensation 13-12-2014

 In het kader van Serious Request organiseren de Roze Muggen 13 december a.s. een grandioos feest in de Lichtfabriek.

Kaartverkoop via: http://www.lichtfabriek.nl/agenda-item/womensensation/

Meer info: www.womensensation.nl -  www.lichtfabriek.nl

 

Geplaatst op

De krantenbezorger die is aangehouden op verdenking van het mishandelen van de eigenaar van een gaycafé uit Haarlem, heeft toegegeven dat hij de eigenaar heeft geslagen. Dat bevestigt de politie aan ThePostOnline. Het gaat om een 51-jarige blanke man uit Haarlem. Hij zou na zijn verhoor in afwachting van een rechtszaak in vrijheid zijn gesteld, ware het niet dat hij nog een verkeersboete had openstaan. Vandaar dat de man nog vastzit.
‘Vuile kankerhomo’

roccoDe mede-eigenaar van gaycafé 'Wilsons by R & R' in Haarlem, de 22-jarige Rocco van Wort, is maandagnacht mishandeld. "Hij riep: vuile kankerhomo. Rot op! en sloeg me op mijn neus."
Het is ongeveer 5.00 uur als Rocco het café aan de Gedempte Raamgracht sluit. Op weg naar huis, op de Gasthuissingel, komt hij een krantenbezorger van de Trouw tegen. "Ik dacht: dat is Robbert of Dirk. Als je het café sluit, kom je namelijk bijna altijd de krantenbezorgers tegen. Ik ken ze. Dus ik roep: Hallo Robbert. Hallo Dirk. Geen antwoord."

Geplaatst op

COC Nederland wil dat gemeenten, politie, woningbouwverenigingen en andere betrokken organisaties beter gaan samenwerken aan veilige wijken voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s). De belangenorganisatie reageert daarmee op onderzoeksresultaten die het CBS donderdag presenteerde.
 
Uit het CBS-onderzoek blijkt dat LHBT’s zich onveiliger voelen in hun woonomgeving, ze meer overlast ervaren en ongunstiger oordelen over de sociale samenhang in hun wijk. Bijna één op de tien lesbiennes geeft aan veel overlast te hebben van rondhangende jongeren en van buurtbewoners. Dit is bijna dubbel zoveel als bij heterovrouwen. 22 Procent van de homo’s geeft aan zich wel eens onveilig te voelen in de eigen buurt, tegen 14 procent van de heteromannen.

Geplaatst op

VATICAAN-BISSCHOPPENSYNODE-2014-C-CC-Mazur-CN-610x287

‘Zwaar teleurstellend.’ Zo noemt COC-voorzitter Tanja Ineke de uiteindelijke conclusies over homoseksuelen van de bijzondere bisschoppensynode van de Rooms-Katholieke kerk. “De deur stond op een kier, maar lijkt door de bisschoppen hard te zijn dichtgeslagen in het gezicht van Rooms-Katholieke LHBT’s*.”

“We hadden de hoop dat de Rooms-Katholieke kerk eindelijk een mildere toon zou aanslaan tegen LHBT’s. Die hoop lijkt voorlopig de grond in geboord. De bisschoppen zijn blijkbaar nog niet klaar voor een liefdevolle benadering van LHBT’s”, aldus Ineke.

De synode concludeerde zaterdag dat ‘er absoluut geen reden is om homoseksuele relaties ook maar op enigerlei wijze te zien als gelijk of in de verste verte in overeenstemming met God’s plan voor huwelijk en familie’.

Geplaatst op